Haber

AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay kentte yapılacak projeleri açıkladı

AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, kentte yapılması planlanan projelerle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Uluay, kentteki bir restoranda yaptığı toplantıda, Araç-İhsangazi bölgesinde kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi’ne değinerek, “Kamuoyunun bildiği gibi amiral gemisi diyebileceğimiz bir proje sorunumuz var” dedi. Kastamonu çılgın bir proje. Önümüzde üzerinde çalışılan proje bu.” “Bu bir projeydi. Biz bu projeyi sahiplendik.” dedi.

“Proje hayal ettiğimiz gibi gerçekleşirse en az 4 milyon metrekarelik, tahminen 10 milyon metrekareye çıkabilen bir Organize Sanayi Bölgesi olacak ve Türkiye’deki 6’ncı teşvik bölgesi fırsatlarından yararlanacak.” Uluay şunları söyledi ve şöyle devam etti:

“Bu Organize Sanayi Bölgesi’ne demiryolu bağlama ihtimalimiz yüksek. Kastamonu’da demiryolu hayal gibi görünse de bazı şeyler hayal etmekle başlıyor. Biz bunun hayalini kuruyoruz. İnşallah organize sanayiye de kavuşacağız. Bu ölçeği ilimize bağlayıp burayı demiryoluna bağlayacağız.”

Sanayinin gelişmesiyle göçün de önüne geçileceğini belirten Uluay, “Bugün 4 bin civarında lise son sınıf öğrencimiz var. Bunların bir kısmı üniversiteye girip çıkıyor. Ancak üniversiteye girip çıksalar bile gidecekler. Bir şekilde geri dönün. Kastamonulu gençleri Kastamonu’da istihdam edebilirsek her yıl 4 bin kişi iş bulacak.” “Kastamonu nüfusunun 300 bine, 500 bine çıkması uzak bir hayal değil.” söz konusu.

Kastamonu’da kurulacak ziraat lisesinden bahseden Uluay, lisenin bölgeye hitap edeceğini belirtti.

Eski Göl Anadolu Öğretmen Okulu’nun bulunduğu 260 dönümlük alanın tarım lisesi olarak ayrıldığını anlatan Uluay, şöyle konuştu:

“İlk etapta burayı bir hayırsever aracılığıyla yaptırmaya çalışıyoruz. İnşallah bir hayırseverin burayı sahiplenip yapacağını düşünüyoruz. Olmazsa devlet kaynaklarıyla yeniden yapılacak. Dediğimiz konsept dahilinde” Bu ziraat lisesinde balıkçılık dışında her türlü hayvancılık, seracılık, tarım denilince akla ne gelirse öğretilecek.” “Nitelikli bir lise yapılmasını düşünüyoruz. Bu sadece Kastamonu’ya değil bölgeye de hitap edecek.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu