Haber

Amerika’da Tartışmalar Alevlendi: Aşı Karşıtları ve Destekçilerinin Açık Oturumda Buluşması Bekleniyor!

Son zamanlarda, bir podcast’in ortasında Robert F. Kennedy Jr. ve Joe Rogan, Amerika Birleşik Devletleri’nde bir öfke yarattı. Kennedy’nin röportajda ‘aşı karşıtı’ olarak görülen sözleri tartışma yarattı. Bu ifadeler Dr. Peter Hotez tarafından eleştirilmiştir. Elon Musk işin içine girince tartışma alevlendi. Detaylar içeriğimizde…?

Bildiğiniz gibi 2020 yılından bu yana milyonlarca kişinin ölümüne neden olan bir pandemi ile karşı karşıyayız.

Koronavirüs ile karşılaştığımız ilk günden bu yana birçok doktor farklı açıklamalarda bulundu. Bazıları bu hastalığın aşılarla kontrol altına alınabileceğini savunurken, bazıları da aşıların insanlar üzerindeki etkisinin henüz bilinmediğini söyleyerek karşı çıktı.

Elbette bu süreçte 5G teknolojisi ve kalıtsal hastalıklar gibi pek çok komplo teorisi ortaya çıktı.

Hatta Türk bilim insanları Hasret Türeci ve Uğur Şahin tarafından kurulan BioNTech, aşının “kalıcı yan etki ve zarar” bıraktığı gerekçesiyle Almanya’da yargılanıyor.

Bununla birlikte, hukuk firmaları Rogert & Ulbrich ve Casar-Preller’e karşı, insanların telaşını finansal kazanç için kullandıklarına dair argümanlar da var. Bunu belirtmekte fayda var.

Bu tartışmalar bir yana, geçtiğimiz günlerde bir podcast’in ortasında Robert F. Kennedy Jr. ve Joe Rogan, Amerika Birleşik Devletleri’nde infial yarattı.

Röportajda Kennedy, çocukluk çağı aşılarının otizme neden olduğu yönündeki ‘iddialarını’ yineledi.

“Herkes ‘Otizm ve aşıların bağlantılı olduğunu gösteren hiçbir çalışma yok’ diyecek. Bu sadece delilik. Bunlar bilimin peşinden gitmeyen insanlar.”

Aşı karşıtı söylemiyle tanınan Kennedy, özellikle Kovid-19 pandemisinden sonra Koronavirüs aşısı nedeniyle kesintiye uğradığını söyledi.

Çocuk Sağlığı Savunma geliri, 2020’de iki kattan fazla artarak 6,8 milyon dolara ulaştı.

Ünlü siyasetçi, 2021’de ABD’nin en iyi bulaşıcı hastalıklar doktorunu “Batı demokrasisine tarihi bir darbeye” yardım etmekle suçlayan The Real Anthony Fauci adlı bir kitap yayınladı.

Ayrıca Kovid-19 aşısına karşı çıkması, zaman zaman anti-demokratik kişi ve gruplarla ilişkilendirilmesine neden oluyor.

Dünyanın en büyük medya kuruluşlarından biri olan Vice, ‘Spotify Joe Rogan’ın Aşı Dezenformasyonunu Engellemeye Tenezzül Etmedi’ sözleriyle durumu anlattı.

Ünlü ismin podcast’te yer alan bu telaffuzları çocuk doktoru ve Baylor College of Medicine Ulusal Tıp Fakültesi dekanı Dr. Peter Hotez’in kendisini eleştirmesine neden oldu.

Haberin yazarı Anna Merlan’ı etiketleyen Hotez, durumun vahim olduğunu ve bu ‘saçma podcast’ten sonra çok sayıda bildirim aldığını,’ bu saçmalığa gerçekten inanan insanlar olduğunu söyledi.

Tabii bu noktada işler iyice kızıştı. Twitter’ın sahibi Elon Musk devreye girdi ve ‘Dur bir saniye, hala Vice var mı?’ tweet attı.

Rogan, Hotez’in telaffuzundan sonra, “Peter, Kennedy’nin sözlerinin ‘yanlış bilgi’ olduğunu iddia ediyorsan, onunla benim programımda herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın tartışabilirsin. Seçtiğiniz hayır kurumuna 100.000 $ bağışlamayı teklif ediyorum.” dedi.

Elbette Kennedy işin içine girdi: “Peter. Sonunda Amerikan halkının hak ettiği o saygılı, içten ve bilgilendirici tartışmayı yapalım.”

Bill Ackman, “Joe’nun bahsine 150.000 $ ekleyeceğim, böylece 250.000 $ şimdi hayır kurumuna gidecek. Ayrıca bu vesileyle halk önemli bir konuda açık bir tartışma izleyebilecek.” açıklama yaptı.

Musk ise Hotez için “Belki Hotez hayır kurumlarından nefret ediyordur” ve “Yanıldığını bildiği için kamuoyundaki tartışmalardan korkuyordur” dedi.

Hotez, “Elon: Farkında olmayabilirsin ama 2020’de düşük maliyetli, patentsiz, 100 milyon doz Covid aşısı yapan laboratuvarımıza destek vermeni istedik. O sırada bize yardımcı olamamış olsanız da, XBB güçlendirici + evrensel CoV’nin düşük maliyetli sürümlerimizle ilgili hâlâ yardıma ihtiyacımız var.” açıklama yaptı.

“Tüm bunların neyle ilgili olduğunu hatırlayalım, salgın sırasında aşı karşıtı dezenformasyondan ölenlerin sayısı az değil. 200.000 Amerikalı öldü. Teksas eyaletinden 40 bin kişi. Joe, Elon, RFK Jr.’a karşı kişisel hiçbir şeyim yok. Sadece daha fazla yıkımı durdurmayı umuyorum.”

“Gelip anlamlı bir tartışma yapmak istiyorum. (Joe) Sana ve şovuna saygı duyuyorum ve düşmanca bir ilişki istemiyorum. Bence ilerleme kaydedebiliriz.”

Yani ne diyorsun? Bunun bir tartışma olacağını düşünüyor musunuz?

Haydi yorumlar!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu