Haber

Bakan Akar’dan Sinan Ogan ile ittifak açıklaması

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28’inci Milletvekili Seçimi’nin fiyatlandırılması için basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Ülkemizin önemli bir beka sorunu ve terör sorunu var. Hepsi cephe olmuş, ülkemize, milletimize karşı vaziyet içindeler. Cumhurbaşkanımızın aleyhine bir durum.Asil milletimiz bunu görmüş ve görmektedir.Bizim görevimizdir.Mesele neden eksik veya neden fazla oldu gelişigüzel bir şekilde değil.Demek ki biraz daha çalışmamız gerekiyor. , biraz daha açıklamak lazım.Kamuoyunu rencide etmek söz konusu değil.Vatandaşımız doğruları biliyor.Vatandaşımızın öngörüsüne ve bilincine güveniyoruz.Her şey ortaya çıktığına ve her şeyin görüldüğüne göre biz gerçeğin böyle olduğuna inanıyoruz. yolu bulunacaktır.”

‘SONUÇ BEKLİYORUZ’
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Akar, “Şu an için seçim süreci devam ediyor. Sayım devam ediyor. Bazı söylentiler söyleniyor ama aslı yok. Herhangi bir gerçeğe dayanmayan bazı duygusal haykırışlar söz konusudur. Bunların rastgele bir geçerliliği yoktur. Yüksek Seçim Kurulu görev başında. Bütün gözetmenler ve sandık görevlileri çalışıyor. İyi bir sonuca varmak için bu sonucu takip ediyorum.” ifadelerini kullandı.

SİNAN OĞAN İLE İTTİFAK SORUSUNA CEVAP
Bir gazetecinin Cumhurbaşkanlığı adayı Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakı ile ikinci turda ittifak yapıp yapmayacağı sorusuna Akar, “Siyasetin aktörleri, siyasetin etkenleri bunlar. Muhtemelen bunlar bu toplantıda bir formda tartışılıyor ve tartışılıyor. Herkes makul ve mantıklı bir şekilde yerini alıyor.O konuyla ilgili hem genel başkanımız hem de parti genel merkezimiz gerekli temasları kuruyor, konuşuyorlar, görüşüyorlar, biz önlemlerimizi alıyoruz.”

AK Parti’nin deprem bölgelerinden aldığı desteğin sorulması üzerine Bakan Akar, şunları söyledi:

“Aslında Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın, valilerimizin, kaymakamlarımızın, belediye başkanlarımızın, vatandaşlarımızın azimli ve özverili çalışmalarını orada görmemek vicdansızlık, vicdansızlık, ayıp olur. Bunu vatandaşlarımız görüyor çünkü. Oradaki vatandaşlarımızla bir bütün olarak kucaklaştık, kucaklaştık.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu