Ekonomi

Bakan Şimşek’ten OVP ve dolar açıklaması! Maaş artışlarında yeni dönem

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gazetecilerin Orta Vadeli Program’a ilişkin sorularını yanıtladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de OVP’ye ilişkin şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın enflasyonla mücadele programına tam desteğini hissediyoruz, görüyoruz.”söz konusu.

“Programın dış kaynak ayağının çok güçlü olacağına inanıyorum; Birleşik Arap Emirlikleri’nde sonuç yakın.”dedi Şimşek, “Yıl sonuna kadar G20, Almanya, New York, Londra, Asya ve Orta Doğu’da karşılanmayan yatırımcı bırakmayacağız. Yurt içi talebin yeniden dengelenmesi ihtiyacı çok açık. Yurt içi talep yavaşlayacak, biz de kredi vereceğiz. Yatırımlara ve ihracata güçlü destek.”dedi.

İç talebin yeniden dengelenmesi ihtiyacının çok net olduğunu kaydeden Şimşek, şöyle konuştu: “Yurtiçi talep yavaşlayacak, yatırımlara ve ihracata çok güçlü destek olacak.”
Vereceğiz.”
söz konusu.

Öncelikle rezervleri güçlendireceklerini belirten Şimşek, daha sonra döviz korumalı mevduatlardan çıkış olacağını kaydetti.

“YENİ BİR BİREYSEL EMEKLİLİK MODELİNİ TASARLIYORUZ”

Patronun katkı sağladığı yeni bir bireysel emeklilik modeli öngördüklerini belirten Şimşek, hedefin sistemde kalış süresini ve fon miktarını artırmak olduğunu belirtti.

MAAŞ ARTIŞINDA YENİ DÖNEM

Bakan Şimşek’ten memur ve çalışanların maaş artışları “Bundan sonra hedef enflasyona göre ücret ayarlaması yapılacak.”söz konusu.

yesilyurthaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu