Ekonomi

Bilişim Vadisi’ndeki şirketlerin cirosu 30 milyar TL’yi aştı

HANDE BERKTAN

Mobilite, oyun, yazılım sektörü başta olmak üzere sivil teknoloji geliştiren girişimlerin bulunduğu Bilişim Vadisi’nin Kocaeli, İstanbul, İzmir ve Bakü’deki yerleşkelerinde 600 şirket yer alıyor.

Bloomberg HT’de Gündem Teknoloji programında sorularımı yanıtlayan Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, 600 girişimci şirketin 30 milyar TL ciroya ulaştığını söyledi.

Tüzgen “Bilişim Vadisi dört bölgede Kocaeli, İstanbul, İzmir ve Bakü’de faaliyet gösteriyor. 600 şirkette, 8 bin personel çalışmakta. Bu personelin çoğu yazılımcı, mühendis ve tasarımcı yani fikir ve teknoloji üreten dolayısı ile AR-GE desteklerinden yararlanan personel. Geçtiğimiz yıl Bilişim Vadisi’ndeki şirketlerin toplam cirosu 30 milyar TL’yi aştı, ihracat gelirleri ise 50 milyon doların üzerine çıktı. Bu rakamların dolar bazında yüzde 10 artışını bekliyoruz.” açıklamasını yaptı.

“Girişim Sermayesi Fonu ile 50 şirkete yatırım yaptık”

Girişim Sermayesi Fonunun 500 milyon TL büyüklüğüne ulaştığını belirten Tüzgen “Bilişim Vadisi’nde girişimcilerin vergi, SGK teşvikleri gibi muafiyetleri mevcut. Asıl katma değerimiz ekosistem faaliyetleri dediğimiz alanda. Şirketler mentörlük gibi soyut yani etkisi ölçülemeyen değer sağlıyoruz. İki girişim sermayesi fonumuz var. Geleneksel yatırım araçlarıyla bu yapıya katma değer sağlayamayız. Fonlarımızın büyüklüğü 500 milyon TL’yi aştı. Bunlarla 50’yi aşkın firmaya yatırım yaptık.” dedi.

“Maslak ve Fatih’te Bilişim Vadisi Girişimcilik Merkezleri kurulacak”

Bilişim Vadisi’nin İstanbul’da büyümeye devam edeceğini belirten Tüzgen “TOGG ile birlikte Bilişim Vadisi’nde mobilite alanında bir ekosistem oluştu. Odak alanlarımızdan bir tanesi mobilite konusu. Mobilite alanında 120’nin üzerinde firma mevcut. Mobilite Hızlandırma Programı yaklaşık 3 yıldır düzenlediğimiz ve bu yıl 600 girişimin başvuru yaptığı bir etkinlik haline geldi. Mentörlük, networking ve yatırımcılarla buluşturma gibi çalışmalarımız olacak. Uluslararası alanda, oyun hızlandırma ve mobilite hızlandırma programlarımızla, yarışmalara katıldık ve oyun hızlandırma programı ile finale kaldık. Diğer yanda, İstanbul’da girişimcilik merkezi kurma çalışmalarımız devam ediyor. İstanbul’da Maslak’ta 3 bin metrekare alanda Girişimcilik Merkezi kuracağız. Toplam alanımız 30 bin metrekare olacak. İkinci noktamız ise Fatih Bölgesi içerisinde olacak ve Terminal İstanbul projesi içerisinde de yer alacağız.” açıklamasını yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu