Haber

Elazığ’da 257 deprem konutu ve 242 işyeri için kura çekildi.

Elazığ’da depremlerde evi veya iş yeri ağır hasar nedeniyle yıkılan hak sahibi vatandaşlar için 257 konut ve 242 işyeri çizildi.

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 ve 5,3 büyüklüğündeki depremler sonrasında evleri yıkılan veya ağır hasar gören depremzedelerin yaralarını sarmak için çalışmalar başladı. 41 kişinin yaşamını yitirdiği çatışmalar sürüyor.

Merkezde 213, ilçelere bağlı belde ve köylerde 44 olmak üzere 257 konut ve 242 işyeri için kura çekimi İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü hizmet binasında yapıldı.

Vali Ömer Toraman burada yaptığı konuşmada, Elazığ’ın Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremden de etkilendiğini söyledi.

2020 yılında Elazığ’daki depremde büyük bir dönüşüm yaşadığını belirten Toraman, şöyle konuştu:

“2020 depreminden sonra yaklaşık 21 bin 300 evin anahtarını teslim ettik. Yeni yapı stoğu, Elazığ’daki 6 Şubat depremindeki tahribatı bir nebze olsun azaltmış görünüyor. Bölgede devam eden artçı sarsıntılarda hasar gören binalar, Bölgede yeniden çökme ile karşı karşıyayız, bu yüzden riskli yapıları bir an önce ortadan kaldırmamız gerekiyor.”

Toraman, 2020 beyin sarsıntısının yaralarının sarıldığını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu