Haber

Erdoğan: Karadeniz gazının etkisi farklı olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Karadeniz gazının tüm vatandaşlarıma yansıması çok farklı olacak”

ANKARA – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Vatandaşlarımız Karadeniz gazının ülkemize getireceği faydaları günlük hayatta görmeye başlayacaklar. Her şeyden önce Karadeniz gazının tüm vatandaşlarıma yansıması çok farklı olacak.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Cumhurbaşkanı Seçimi Özel’ programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“14 Mayıs’ta olağan seçim yapmayacağız”

14 Mayıs Seçimlerinin önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “14 Mayıs’ta olağan bir seçim yapmayacağız. Güven ve istikrar ortamının devam edip etmeyeceği bu seçimlerde belli olacak. sanat devam mı koalisyona mı dönelim bu kazanımların hepsiyle karşı karşıyayız bir yapılanma var terörle mücadele devam edip etmeyeceğine karar verilecek kendisine mevzi ve mevki arayan terör örgütü yandaşları var Daha önce de olduğu gibi borçlanıp boyunduruğu altına girmiş bir Türkiye isteyenler 14 Mayıs’ı bekliyor. Biz her alanda kendi kararını veren bir Türkiye’den yanayız.

Eğitimden sağlığa, elektrikten sanayiye tüm altyapı eksikliklerini giderdiklerini belirten Erdoğan, ülkenin adeta bir dönemi geride bıraktığını söyledi. Ekonominin 3 kat büyüdüğünü ifade eden Erdoğan, IMF’den borç alan değil, tüm dünya için kalkınma programları yapan bir ülke olduğumuzun altını çizdi. Erdoğan, savunma sanayiinde dışa bağımlılığın yüzde 20’ye düşürüldüğünü söyledi.

Yenileri olacak mı?

Kalan 18 günün kendileri için farklı olduğunu belirten Erdoğan, “Biz yoldayız şu anda Zillet ittifakı yolda değil. Onların büyükşehir belediyeleri var, acaba bu büyükşehirlerde ne yaptılar bugüne kadar? Biz seçim zamanı müjdeli haber vermeyiz, Kemal Bey gibi “Seçim zamanı milleti hatırlayanlardan değiliz. Mesela her çiftçiye bir traktör sözü verdiler. Verdiler mi? Hep yalan” dedi.

Erdoğan, “Zengin bir insan yapımız var, benim şu anda kabinedeki arkadaşlarımı yönlendirmem bir liderlik çabasıdır. Liderlik birikimi olarak ben bütün bakan arkadaşlarımı nereye, nasıl götürürüz düşüncesiyle sahaya sürdüm. Bu arkadaşlardan faydalanın, bunların arasında Kültür ve Turizm Bakanımız da var” Sahada olmamasının sebebi mesleğinden dolayıdır. Sahada olmalarının geri dönüşünü çok önemli görüyorum.”

Vatandaşı ekonomik olarak rahatlatacak ve alım gücünü artıracak tedbirlere devam edeceklerini belirten Erdoğan, milletin her kesimini destekleyecek programlar oluşturduklarını söyledi. “Ülkemizin imkanlarını milletimizin her bir ferdine yansıtmak için çalışıyoruz. Doğal gazda ve elektrikte indirimler yaptık. Vatandaşlarımız Karadeniz gazının ülkemize getireceği faydaları günlük hayatta görmeye başlayacaklar.” . Her şeyden önce Karadeniz gazının tüm vatandaşlarıma yansıması çok farklı olacaktır” dedi.

Erdoğan, deprem bölgelerinde seçim sürecine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“YSK’ye düşen görevler var. Siyasi partiler olarak bize düşen görevler var. Deprem bölgesi ile ilgili yapılanları hatırlayacak olursak bunu yukarıda çadır kentler, konteyner kentler üst başlığı altında düzenleyebiliriz. hepsi şu anda özellikle kalıcı konutlar.Şu anda moloz kaldırma çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor.Enkaz kaldırma işinin önemli bir bölümünü tamamladık.Hatay’da da moloz kaldırma işlemini tamamlayacağız.Bir yıl içinde kalıcı olarak tamamlayacağız. Söz verdiğim konutları yapıp vatandaşlarımıza teslim ediyoruz.Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Trenin açılışı var.Yozgat,Kırıkkale,Sivas’a ulaşarak bu adımı atacağız.Bu illerdeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun istiyoruz, dedi.

artovaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu