Haber

Goodyear ve NASCAR, devam eden tarihi ortaklığı duyuruyor

Yarış tarihinin en uzun soluklu iş birliğine imza atan Goodyear Tire & Rubber Company ve NASCAR, yaptıkları açıklamanın ortasında imzalanan yeni, çok yıllı anlaşmayı duyurdu. Yeni anlaşmaya göre Goodyear, NASCAR’ın ilk üç ulusal yarış serisi için tek lastik tedarikçisi olmaya devam edecek.

Goodyear anlaşmasıyla “NASCAR’ın Resmi Lastiği”NASCAR’ın Darlington Raceway’de düzenlenen Resmi Gerileme Hafta Sonu Kupası Serisi yarışı olan Goodyear 400’ün unvan ve unvan sponsorluğu.

Richard J. Kramer, Lider, CEO ve Goodyear Yönetim Konseyi LideriAnlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Otomobil yarışı, üretim tesislerimizden dünya çapındaki ofislerimize kadar kültürümüze nüfuz etmiş bir kavramdır. NASCAR ile ilişkimize verdiğimiz değer, ürettiğimiz her Goodyear Eagle yarış lastiğinde sunduğumuz kalite, performans ve üstün mühendislikte de kendini gösteriyor. Yarış pistindeki performansımız bu sporun başarısında aktif bir rol oynuyor ve tüketici lastiklerimizin gelişimine ilham vererek performansı ve yeniliği bir sonraki seviyeye taşıma taahhüdümüzün altını çiziyor.”söz konusu.

Yaklaşık 70 yıldır NASCAR, Goodyear yarış lastiği mühendislerinin yarış pistlerinin en zorlu ve zahmetli koşullarına uygun lastikler geliştirmesi, üretmesi ve tedarik etmesi için bir test alanı görevi gördü. Yarış koşulları için güçlü ve yüksek performanslı benzersiz teknoloji, segmentte yeniliklere öncülük ederken, Goodyear’ın tüketici lastiklerini de farklı kılıyor.

NASCAR Lideri Steve PhelpsAnlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Goodyear, 1954’ten beri NASCAR’ın güvenilir bir ortağı ve dünyanın en iyi yarış deneyimini sunma ortak hedefimize ulaşmada kritik bir rol oynadı. 25 yılı aşkın bir süredir Goodyear Eagle lastikleri, stok arabaları yarış pistlerine bağlayan tek bileşen olmuştur. Devam eden ortaklığımız, gelecek nesiller için yarış ürünlerimizde sınırları zorlamamıza ve yenilik yapmamıza olanak tanıyacak.”dedi.

Goodyear ve NASCAR’ın yaklaşık 70 yıllık işbirliği, ortak rekabet ve inovasyon değerleri üzerine kuruludur. Yarış sporu geliştikçe, Goodyear’ın 1972’de yeni bir lastik teknolojisi olan kaygan lastik teknolojisini içeren Goodyear Eagle yarış lastikleri de gelişti; 1989’da radyal lastikler; 2013 yılında, NASCAR’ın yeni nesil stok arabalarında kullanılan çok bölgeli sırt tasarımı ve 18 inç Goodyear Racing Eagle lastiklerinin piyasaya sürülmesine yol açtı. Cup Serisinin en eski aktif pistlerinden biri olan Darlington Raceway, ihtişamına sadık kalarak Goodyear 400’e ve 1954’teki ilk resmi NASCAR lastik deneme testi de dahil olmak üzere Goodyear’ın ödüllü inovasyon başarılarının çoğuna da ev sahipliği yapıyor.

Goodyear, NASCAR’ın ilk üç serisi için her yıl 100.000’den fazla lastik üretiyor. Her bir lastik, Goodyear’ın Akron, Ohio’daki küresel genel merkezinde özel olarak el işçiliğiyle üretilir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu