Haber

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu’dan altılı masanın cumhurbaşkanı adayına ilişkin açıklama Açıklaması

UYGUN Parti Sözcüsü Kürşad Kuvvetli, altılı masanın cumhurbaşkanı adayına ait, “Liderler arasında masada henüz bir isim konusunda değerlendirme yapılmış değil.” dedi.

Zorlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bayana yönelik şiddetle gayret noktasında en çok çalışma yapan parti olduklarını söyledi.

Genel Lider Meral Akşener’in 20 Temmuz’da Giresun’da yaptığı seyahat sırasında kendisini karşılayarak çiçek takdim eden bir bayan öğretmene soruşturma açıldığı ve akabinde öğretmenin öbür bir ilçeye tayin edildiği tezinde bulunan Güçlü, konuğa “hoş geldin” demenin hata olmaması gerektiğini belirtti.

Hükümetin ekonomi siyasetini eleştiren Şiddetli, Türk lirasının son bir yılda döviz karşısında yüzde 42,5 kayıp yaşadığını söyledi.

Vatandaşların alım gücünün çok düştüğünü tabir eden Güçlü, “Vatandaşımız bırakın araba almayı, hayalinden bile uzaklaşıyor. Ev almak zaten hayal. Böyle bir tablo olabilir mi? Türkiye’ye yakışan bir tablo mu bu? Asla kabul etmiyoruz.” tabirlerini kullandı.

2023 seçimlerinin alım gücünü, kuşakları ve geleceği etkileyecek boyutta olduğunu lisana getiren Kuvvetli, seçime en hazırlıklı parti olduklarını söyledi.

Zorlu, altılı masanın cumhurbaşkanı adayına ait soru üzerine de şu karşılığı verdi:

“Bizim öncelikle ortaya koyduğumuz ve altılı masadaki tüm paydaşlarımızın da altına imzasını attığı şey ‘güçlendirilmiş parlamenter sistem’. Öncelikle bizi ortaklaştıran yegane yer bu sistemin değişikliğinin inşası ve buna milletimizin sahiden inanmasıdır. Altılı masa, bu sisteme ait şayet bir anayasa değişikliği yapma çoğunluğu elde ederse o gün acilen halkımızla paylaşacağımız unsurlar değişikliğe sunulacak. Bu da ikinci boyutudur. Bununla ilgili alt kurullar kuruldu. Son olarak üçüncü boyutu da bu sistem değişikliğini ve yol haritasını uygulayabilecek, milletimize heyecan ve vizyon sunabilecek ve kazanabilecek bir cumhurbaşkanı adayının belirlenmesidir. Burada biz hakikaten 13. Cumhurbaşkanını seçtireceğimize inanıyoruz. Önderler ortasında masada şimdi bir isim konusunda kıymetlendirme yapılmış değil.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu