Yaşam

İzleyenlerin Her Sahnesinde ‘Vay canına’ Dedirten Bilinmeyen Filmler

Bazı filmler seyircide öyle bir etki bırakıyor ki, film bittiğinde kocaman bir ‘vay be’ diye iç çekiyoruz. Etkileyici ama bilinen sinemaları seviyorsanız bu fırsatlar tam size göre!

20. Kötü Konuşma (2022)

  • İmdb: 6.6

Özet: Danimarkalı bir aile, tatilde tanıştıkları Hollandalı bir aileyi ziyaret eder. Danimarkalılar tatsızlıklar karşısında kibar kalmaya çalışırken pastoral bir hafta sonu olması gereken şey çözülmeye başlar.

Oyuncular:Morten Burian, Sidsel Siem Koch

Müdür:Hıristiyan Tafdrup

19. Yıkım (2015)

  • İmdb: 7.0

Özet: Başarılı bir yatırım bankacısı, karısını trajik bir otomobil kazasında kaybettikten sonra yere yığılır. Bir müşteri hizmetleri temsilcisi ve küçük oğlunun yardımıyla, bir zamanlar bildiği hayatı yerle bir ederek yeniden inşa etmeye başlar.

Oyuncular:Jake GyllenhaalNaomi Watts

Müdür:Jean-Marc Vallee

18. Pislik (2013)

  • İmdb: 7.0

Özet:Bipolar bozukluğu olan yozlaşmış, keş bir polis, karısını ve kızını geri kazanmak ve terfi almak için her şeyi yapmaya hazırdır ve bir yandan da içindeki şeytanlarla savaşır.

Oyuncular:James McAvoyJamie Bell

Müdür:Jon S. Baird

17. Çeşme (2006)

  • İmdb: 7.2

Özet:Modern bir bilim adamı olan Tommy, ölümlülükle boğuşuyor ve çaresizce kanser hastası karısı Izzi’nin hayatını kurtarabilecek tıbbi atılımı arıyor.

Oyuncular:Hugh Jackman, Rachel Weisz

Müdür:darren aronofsky

16. Acı Ay (1992)

  • İmdb: 7.2

Özet:Gemiyle İstanbul’a seyahat eden genç bir çift, geminin başka bir yolcusu olan tekerlekli sandalyeli bir adam ve onun gizemli karısıyla yakınlaşmaya başlar.

Oyuncular:Hugh GrantPeter Coyote

Müdür:Roman Polanski

15. Tutarlılık (2013)

  • İmdb: 7.2

Özet:Bir kuyruklu yıldızın doruklarından geçtiği bir akşam, bir grup arkadaş akşam yemeği için bir merkeze geldiğinde tuhaf şeyler olmaya başlar.

Oyuncular:Emily BaldoniNicholas Brendon

Müdür:James Ward Byrkit

14. Cafe de Flore (2011)

  • İmdb: 7.3

Özet:Yıllar sonra geçen ama birbirine paralel iki olayı konu alan sinemada, kopan bir aşk hikayesi ve bir anne ile oğlunun yakın bağı işleniyor.

Oyuncular:Vanessa Paradis, Helene Florent

Müdür:Jean-Marc Vallee

13. Son Düello (2021)

  • İmdb: 7.4

Özet:Gerçek bir hayat hikayesinden alınan filmde, iki yakın arkadaş ve şövalyenin ortaları geri dönüşü olmayan bir hata sonucu bozulunca ikili, bu durumu içlerinden birinin öleceği bir düello ile çözmek ister.

Oyuncular:Matt DamonJodie Comer

Müdür:Ridley Scott

12. Açlık (2008)

  • İmdb: 7.5

Özet:Film, İrlandalı cumhuriyetçi Bobby Sands’in Kuzey İrlanda hapishanesindeki mahkumların açlık grevine öncülük etmesini konu alıyor.

Oyuncular:Michael Fassbender, Stuart Graham

Müdür:steve mcqueen

11. Katran (2022)

  • İmdb: 7.5

Özet:Batı klasik müziğinin ulusötesi dünyasında geçen sinema, yaşayan en büyük besteci-şeflerden biri ve büyük bir Alman orkestrasının ilk kadın yönetmeni olarak kabul edilen Lydia Tár’ı konu alıyor.

Oyuncular:Cate BlanchettNina Hoss

Müdür:Todd Alanı

10. Düello (1971)

  • İmdb: 7.6

Özet:Gezici bir iş adamı, büyük bir traktör römorkunun kötü niyetli sürücüsü tarafından rahatsız edilir.

Oyuncular:Dennis WeaverJacqueline Scott

Müdür:Steven Spielberg

9. Yargılanan Tanrı (2008)

  • İmdb: 7.6

Özet:En kötü toplama kamplarından birinde kaçınılmaz ölümlerini bekleyen bir grup Yahudi, Tanrı’nın Kutsal Antlaşma’ya karşı çıkıp çıkmadığına ve çektikleri acılardan suçlu olup olmadığına karar vermek için bir haham mahkemesi kurdu.

Oyuncular:Joseph Muir, Ashley Artus

Müdür:Andy De Emmony

8. Druk (2020)

  • İmdb: 7.7

Özet:Dört lise öğretmeni, sosyal ve profesyonel yaşamlarını nasıl etkilediğini görmek için gün boyunca alkol içmeye karar verir.

Oyuncular:Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen

Müdür:Thomas Winterberg

7. Deniz Kenarındaki Manchester (2016)

  • İmdb: 7.8

Özet: Depresif bir amcadan, çocuğun babası öldükten sonra ergenlik çağındaki yeğenine bakması istenir. Bu durumu kabul etmesi gerekse de bu süreç ikisi için de sancılı olacaktır.

Oyuncular:Casey AffleckMichelle Williams

Müdür:Kenneth Lonergan

6. İp (1948)

  • İmdb: 7.9

Özet:Eski sınıf arkadaşlarını boğarak öldüren iki adam, suçun tamamını işlediklerini kanıtlamak için bir akşam yemeği partisi düzenler.

Oyuncular:James StewartJohn Dall

Müdür:Alfred Hitchcock

5. Harvey (1950)

  • İmdb: 7.9

Özet:Orta yaşlı garip bir adam, en iyi arkadaşı olarak 1.80 boyunda görünmez bir tavşana sahip olmakta ısrar ettiği için ailesi tarafından deli olarak kabul edilir, ancak o kimsenin sandığından daha akıllı olabilir.

Oyuncular:James StewartWallace Ford

Müdür:Henry Koster

4. Mandalina (2013)

  • İmdb: 8.1

Özet: 1992 yılında Gürcistan’da yer alan Abhazya’da savaş tüm şiddetiyle devam etmektedir. Estonyalı bir adam olan Ivo, geride kalmaya ve mandalina mahsullerini toplamaya karar verir. Kapısında kanlı bir çatışmada yaralı bir adam kalır ve Ivo onu da yanına alır.

Oyuncular:Lembit Ulfsak, ​​​​Elmo Nuganen

Müdür:Zaza Urushadze

3. Rüzgarı Devralın (1960)

  • İmdb: 8.1

Özet:1925’teki gerçek bir hikayeye dayanan, iki büyük avukat, evrimi öğretmekle suçlanan Tennessee fen bilimleri öğretmeninin lehinde ve aleyhinde tartışıyor.

Oyuncular:Spencer Tracy, Kelly Yine

Müdür:Stanley Kramer

2. El Secreto de Sus Ojos (2009)

  • İmdb: 8.2

Özet: Emekli bir hukuk müşaviri, geçmişteki çözülmemiş cinayet davalarından biri hakkında bir roman yazmaya karar verir. Ancak bu yolda, karşılıksız aşkı geçmişten yeniden gelecektir.

Oyuncular:Ricardo DarinPablo Rago

Müdür:Juan José Campanella

1. Yangınlar (2010)

  • İmdb: 8.3

Özet:İki erkek kardeş, aile geçmişlerini keşfetmek ve annelerinin son isteklerini yerine getirmek için Orta Doğu’ya gider.

Oyuncular:Lubna Azabal, Maxim Gaudette

Müdür:Denis Villeneuve

cayiralan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu