Haber

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre ve Başbakan Üstel, Genelkurmay Başkanı Gürak’ı kabul etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 40’ıncı kuruluş yıl dönümü törenlerine katılmak üzere Lefkoşa’da bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Meclis Başkanı Güçlü Töre ve Başbakan Ünal Üstel tarafından kabul edildi.

KKTC Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhuriyet Meclisi Lideri Töre, Meclis Onur Salonu’nda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sebahattin Kılınç ve Türk askeri heyetiyle bir araya geldi.

Resepsiyonda yaptığı konuşmada Töre, Türkiye’nin ve Türk askerinin yanında olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Osmanlı’nın Kıbrıs’tan çekilmesinin ardından 96 yıl boyunca Türk askerini bekledik. Kıbrıs Barış Harekatı ile bu hasret sona erdi. Artık ayrılmayı asla düşünmüyoruz.” dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak, konuşmasında KKTC’nin kuruluşunun 40’ıncı yılında adada bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, destansı mücadelelerin ardından kurulan KKTC’nin sonsuza kadar yaşamasını dilediklerini vurguladı.

Başbakan Üstel kabul etti

Gürak, Töre ziyaretinin ardından KKTC Başbakanı Ünal Üstel tarafından kabul edildi.

Başbakanlık’ta düzenlenen resepsiyonda Üstel ve Gürak, hediye alışverişinin ardından açıklamalarda bulundu.

Başbakan Üstel, Türk askerlerinin 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı ile Ada’ya barış getirdiğini kaydederek, 40’ıncı yılını kutladıkları KKTC’nin yoluna emin adımlarla devam edeceğini vurguladı.

Üstel, Türk Devletleri Teşkilatı’nın (TDT) eşit statüde iki egemen devlet vizyonu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda KKTC’nin tanınmasına ilişkin yaptığı konuşma sonrasında KKTC’nin gözlemci üye haline geldiğini hatırlatarak, şunları kaydetti: , “Artık yeni bir dönem başladı.” değerlendirmesini yaptı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak, konuşmasında KKTC’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümüne katılmak üzere adaya geldiklerini hatırlatarak, Kıbrıs davasının milli bir dava olduğunu ve vazgeçilemeyeceğini belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Kıbrıs’taki varlığının 1974 yılından bu yana devam ettiğini vurgulayan Gürak, “Bu sayede adada huzur ve sükunet ortamı oluştu. İnşallah bu sonsuza kadar devam eder.” sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu