Haber

Maç sonunda hakemi döverek öldürmeye çalışan futbolcu, 3 gün sonra ölü bulundu.

Buenos Aires’te bir amatör futbol ligi oyuncusu, geçen hafta sonu bir maç sırasında hakeme şiddetli bir şekilde saldırmaktan kasten öldürmeye teşebbüsle suçlanmasından kısa bir süre sonra kafasına vurulmuş halde ölü bulundu.

Buenos Aires polisi Salı günü yaptığı açıklamada, 24 yaşındaki Williams Alexander Tapón’un cesedinin Arjantin başkentinin güneyindeki bir banliyöde evinden birkaç blok ötede bir tren istasyonunun yakınında bulunduğunu söyledi.

Pazartesi günü hakem Cristian Ariel Paniagua’ya yapılan acımasız saldırının videosu sosyal medyada viral olunca, Tapón beklenmedik bir ün kazandı. Olay, Tapón’un grubu La Cortada ve El Rejunte arasında amatör bir turnuvada oynanan bir futbol maçı sırasında meydana geldi.

Oyuncu yumrukla hakemi yere serdi ve düşerken kafasına tekme attı, bu da onu bilinçsiz hale getirdi. Hakem, Avellaneda banliyösündeki hastaneye kaldırıldı.

Kurban şikayette bulunduktan sonra, Avellaneda savcıları Tapón’u “a spor“faaliyeti kapsamında kasten nitelikli kasten adam öldürmeye teşebbüs” ile suçlanıyor. Savcılık belgelerine göre bu kabahat 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasını gerektiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu