Haber

Mersin’de Çevre Haftası kapsamında sahil temizliği yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi , Çevre Haftası kapsamında gönüllülerin katılımıyla kıyı temizliği gerçekleştirdi. Ellerinde çöp poşetleri ile sahil boyunca çöp toplayan mahalle gönüllüleri, ‘Çevremizi temiz tutalım’ mesajı verdi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’ndan Sosyolog Başak Kaya, Çevre Haftası kapsamında bisikletli kadın ve erkeklerle çevre temizliği çalışması yürüttüklerini ve katılım oranının çok yüksek olduğunu belirtti. Mersin Orası bizim şehrimiz ve bu şehri korumak bizim sorumluluğumuz. Bisikletli kadınlar da bu konuda hassasiyetlerini gösterdiler ve böyle bir organizasyonda yer almak istediler. Bu çalışmanın bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz” dedi.

BOYRAZ: “BİLİNÇ OLUŞTURMAK İÇİN PLAJI TEMİZLEMEYE GELDİK”

Çevre Koruma ve Denetim Daire Başkanlığı’nda Denetçi olarak görev yapan Özcan Boyraz, Çevre Haftası kapsamında karbon ayak izini azaltmak için temizlik etkinliği gerçekleştirdiklerini belirterek, “STK’ları bisikletle davet ettik, onlar da katıldı. Hep birlikte farkındalık yaratmak için Hilton’ “Suyun arkasındaki sahili temizlemeye geldik. Bisiklet kullanmanın amacı karbon salınımını en aza indirmektir. Bu kapsamda belediye olarak bisiklet kullanımını mümkün olduğunca teşvik etmeye çalışıyoruz” dedi.

EROL: “OLAY ÇOK GÜZEL, KEŞKE HEP OLSA OLSUN”

Temizlik etkinliğine katılan Mersin Bisiklet Kadınlar Kulübü’nden Cennet Erol, Büyükşehir’in düzenlediği farkındalık etkinliğine katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu vurguladı. Erol, “İnsanlar çöpleri yere atmasaydı böyle bir temizliğe gerek kalmazdı. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Onlara örnek olsun diye temizlik yapıyoruz. Etkinlik çok güzel keşke. her yer temizdi.”

MİNKER: “HERKES ÇEVRE ÇÖPÜNÜ ATIYORSA BÖYLE OLMAZ”

Mersin Bisiklet Bayanlar Grubu’ndan Tülin Minker, etkinliğe çevreye katkı sağlamak amacıyla katıldığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin çevre bilinci oluşturan çalışmalarını beğendiğini belirten Minker, “Bisiklet kullanan kadınları desteklemesi ve çevreye duyarlı olması çok güzel.” Çevre Haftası ile ilgili yaptığı açıklamayı paylaşan Minker, “Herkes etrafa çöp atmasaydı böyle olmazdı. Bulmak istediğiniz gibi bırakacaksınız.”

Temizlik etkinliğinin ardından bisikletli kadın ve gönüllüler, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından kurulan Etkinlik ve Gösteri Merkezi’ne giderek burada kahvaltı etkinliğinde buluştu. Etkinlik, ‘Kadınlar Bisiklet Durağı’ önünde hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: ANKA / Yeni

haberkesan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu