Haber

Muğla’nın suyu kontrol altında

MUĞLA (İGFA) –Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Yönetimi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, atık su ve içme suyunun denetimi için Bodrum ve Marmaris ilçelerinde bulunan Etraf Tahlil Laboratuvarları’nda çalışmalarına devam ediyor.

MUSKİ Genel Müdürlüğü’nün Türk Akreditasyon Kurumu tarafından TS EN ISO/IEC 17025:2017 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Kurallar Standardına nazaran akredite olan, Etraf ve Şehircilik Bakanlığı Etraf Ölçüm ve Tahlil Yeterlik Evrakını almış olan Bodrum ve Marmaris Etraf Tahlil Laboratuvarlarında Muğla’nın atık su ve içme suyu tahlil ediliyor.

83 BİN 467 TAHLİL YAPILDI

İçme suyunda bulanıklık, demir, nitrat üzere 15 parametre, atık suda azot, fosfor, yağ/gres üzere 7 farklı parametrenin tahlilinin yapıldığı laboratuvarlarda 2021 yılında 6 bin 564 atık su ve içme suyu tahlili yapılırken, bu tahlillerde 39 bin 415 parametre incelendi. 2 kimyager, 2 biyolog, 1 besin mühendisi ve 1 etraf teknikerinin çalıştığı laboratuvarlarda bugüne kadar 37 bin 282’si atık su, 46 bin 185’i içme suyu tahlili olmak üzere toplam 83 bin 467 tahlil yapıldı.

Analizler ortasında tesis denetim, şebeke denetim, kuyu/kaynak denetimleri, iç izleme üzere denetimler yer alıyor.

MUSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan 31 adet atıksu arıtma tesisinin Etraf ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belli aralıklarla yapılması istenen iç izleme tahlilleri ile tesislerin verimli ve standartlara uygun çalışabilmesi ismine her hafta nizamlı olarak tüm tahliller iki laboratuvarda yapılıyor.

MUSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Bodrum ve Milas ilçelerinde Bodrum Etraf Tahlil Laboratuvarı, Yatağan, Menteşe, Ula, Marmaris, Datça, Dalaman, Ortaca, Fethiye, Seydikemer ilçelerimizde ise Marmaris Etraf Tahlil Laboratuvarı hizmet verdiğine dikkati çekilerek, yapılan tahliller sayesinde aksiliklerin en aza indirgenmesi, bu sayede gerekli tedbirlerin vaktinde alınabilmesinin sağlandığı kaydedlidi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu