Haber

Neden Küfür Etmeyi Bıraktı? Fatih Altaylı’nın konuğu Oğuzhan Uğur anlattıklarıyla gündem oldu

BaBaLa TV’nin kurucusu Oğuzhan Uğur, gazeteci Fatih Altaylı’nın YouTube programına konuk oldu. Dünyada vatandaşlığa alınan ilk robot olan robot Sophia’yı ağırlayan Uğur, soruları yanıtladı. Oğuzhan Uğur, küfür etmeyi neden bıraktığından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Konu Açık Mikrofon’a davet edip etmediğine kadar söyledikleriyle sosyal medyanın gündemindeki yerini aldı.

Yaptığı açıklamalarla sıklıkla gündeme gelen gazeteci Fatih Altaylı, artık YouTube programıyla da adından söz ettiriyor.

Programına birçok tanınmış ismi davet eden Altaylı’nın son konuğu gündemin öne çıkan ismi Oğuzhan Uğur oldu.

Mevzular Açık Mikrofon ile daha da dikkat çeken Uğur, dünyada vatandaşlığa geçen ilk robot olan Sophia’yı programına davet etti. Robot Sophia ile diyalogları büyük ses getiren Uğur, merak edilen soruları yanıtladı.

Bildiğiniz gibi Uğur, Mevzular Açık Mikrofon programında birçok siyasi ismi ağırladı. Siyasi liderlerin gençlerle buluşması ve soru-cevap bölümü ilgi gördü.

Uğur’un seçim günü yaklaşırken yaptığı bu programlar takdir topladı. Hatta birçok gencin kafasındaki soru işaretlerini giderme fırsatı da verdi.

Gündeme damgasını vuran Konular Açık Mikrofon programında yeni konukların kim olacağını merak etmek normal. Uğur, Altaylı’nın sorusuna “Eski Amerikan başkanları gelecek” diyerek herkesi meraklandırdı.

Oğuzhan Uğur hakkında ise ‘Getirdiği misafirlerden başka kimi programa getirebilir?’ Tartışmalar başladığında robot Sophia’yı ağırlaması büyük ses getirdi.

Fatih Altaylı, Uğur’a “Nasıl bir şey?” diye sordu. Sophia’yı nerede buldun, nasıl getirdin? Popüler bir bayan mı? Konuşma keyifli mi? “Sophia nasıl bir insan?” O sordu.

Açıklamalarına “Tabii ki dışarıdan göründüğü gibi değil” diyerek başlayan Uğur, “Programı izlemek için açık moda aldık.” Robot Sophia’nın 3 modu olduğunu açıkladı.

”İnsanları mutlu etmek için doğrudan onlara yanıt verdiği bir modu var. Mesela ‘Robotlar dünyayı ele geçirecek mi?’ diyorsunuz. ‘Tamam, biz sizin köleniziz’ diyor. “Ben çöpü çıkaracağım, oturun lütfen” diye cevap veriyor.

”İkinci bir mod var, Faruk Gergerlioğlu modu. Sen her zaman aç, dünya kazansın. Kimse birbirine bir şey yapmamalı. Herkes kardeş modunda.”

”Üçüncü mod açık mod, serseri mod, hatta sana küfredebilir. Yine tabi ki kişilerin belirlediği yazılar üzerinden. ‘Kendine ait bir fikri yok.’ ‘En çok neyi tartıştılar? Dünyayı mahvetmemden korkuyorlar, ‘bırakın peşlerinden gideyim’ diyorlar ve böyle konuşmaya başlıyorlar. Bir yerlerde ‘Sonuçta insansın, etten kemikten yaratılmışsın, öleceksin’ diyor. örneğin diyor. ‘Turistlere küfür öğretme işinin bir parçası olduğumuz için ondan müzik söyleyip dans etmesini istediler.’

Altaylı’nın bir sonraki sorusu MAM programında ağırladığı siyasi isimlerle ilgili oldu. Misafirleri hakkında açıklamalarda bulunan Uğur, Muharrem İnce’nin herkesten birkaç adım önde olduğunu söyledi.

İnce’nin konuşması, sahneyi etkili kullanması ve seyirciyle doğrudan temasına dikkat çeken Oğuzhan Uğur, programın en güzel bölümünün Sinan Oğan’la yaptığı bölüm olduğunu belirtti.

Eski programlarında çok küfür ettiğini itiraf eden Oğuzhan Uğur, milyonların izlediği eski videolarını artık izleyemediğini belirtti.

O sırada kimsenin kendisini izlemediğini hissettiğini söyleyen Uğur, küfür etmeyi bırakma kararını şu şekilde açıkladı: “Kadınların başına gelenleri anlayıp anlatmanız gerekiyor. Kadınların yaşadığı bazı sorunları anlayıp anlatmanız gerekiyor. Bu ülkedeki genç kardeşlerimize, “Bu ülkede sokaklarda, içeride, her yerde aile sistemini kimin ve nasıl yok ettiğini anlamalısınız ve eğer istemiyorlarsa bunu insanlara anlatmalısınız” dedim. izle, izleme” dedim ve yerimi biliyordum. Orada el frenini çektim. “İnsanlar kızdığı için değil, hoşuma gitmediği için bıraktım.”

Fatih Altaylı, Uğur’a bugüne kadar binlerce kişinin merak ettiği soruyu sordu. Oğuzhan Uğur, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Mevzular’a davet edip etmediği sorusunu yanıtladı.

Uğur, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı programa davet ettiğini ancak gelmediğini belirtti. Açıklamada, “Birçok siyasi liderimiz daha önce bazı bahaneler, gerekçeler öne sürdüler ama gelmediler. Sonra gösterimleri görünce gelmeleri gerektiğini düşündüler, belki geldiler. Sayın Cumhurbaşkanımız henüz gelmedi.” Başına ‘henüz’ü ekleyeyim, neden takip etmeyesiniz?” dedi.

İçimizi acıtan Kahramanmaraş depreminde Oğuzhan Uğur’un Haluk Levent’le yaptığı çalışmalarla büyük destek sağladığını hatırlarsınız.

Fatih Altaylı, Uğur’a, “Seni aramaları, şükran madalyası vermeleri gerekirken Türkiye’de hedef haline geldin. Neden düşünüyorsun?” diye sordu. Haluk Levent sayesinde deprem bölgesine gittiğini ifade etti. Uğur, “Bir yetkili ‘Her yere ulaştık, kimse endişelenmesin’ deyince bana şalter attı.” Şalteri atmanın devlete saygısızlık değil, kişiye karşı bir tepki olduğunu söyleyebiliriz. Açıklamada bulunan kişi, “Bir kadın sesi duyuyorum, ilk kez 39 yaşımdayken süper kahraman gibi beton kaldırmak istedim” dedi. “Artık çok geç” dediği için insanların hedefi haline geldi” köle olmayı seviyorum”.

Türkiye’nin geleceğiyle ilgili konuşan Uğur, “Birbirimizi dövmek yerine birbirimize sarılmamız gereken bir dönemdeyiz çünkü dünya sigara içiyor.”

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Çünkü sen varsın, biz varız. “Dikey duruyoruz ama dünya için aynı şeyi söyleyemem” dedi.

Oğuzhan Uğur’un Fatih Altaylı ile konuk oyuncu olarak yer aldığı videonun tamamını buradan izleyebilirsiniz ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu