Haber

Özgür Özel: “İzmir kurtuluşun ve kuruluş şehridir.

Haber: SULTAN AKSİYON KELEŞ – Kamera: KERİM UĞUR

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk koyma töreni düzenlendi. Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, “Göreceksiniz; İzmir kurtuluş şehri, İzmir kuruluş şehri, İzmir değerlerine en bağlı şehir. Cumhuriyet’in kurucu unsurlarına en sıkı sıkıya bağlı olan şehir İzmir’dir, Cumhuriyet de Cumhuriyet’in şehridir.” “Halk Partisi’nin iyi olmasını en çok isteyen şehir. İzmir’den çok iyi bir sonuç alacağımı düşünüyorum” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yılı İzmir’de coşkuyla kutlandı. Kentte kutlamaların ilk adresi Cumhuriyet Meydanı oldu. Meydandaki törene İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ile siyasi parti üyeleri ve il başkanları katıldı. Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

CHP İzmir İl Merkezini ziyaret ettikten sonra çelenk koyma törenine katılan CHP Küme Lideri ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, CHP İzmir delegesinin tutumu sorulduğunda şunları söyledi:

“EN GÜVENDİĞİM KUTULARIMDAN BİRİ; İZMİR KUTU”

“İzmir’den çok ciddi destek alıyoruz. İzmir’deki tüm delegelerimizin kendi vicdanıyla, sahada, sokakta, komşularından, arkadaşlarından, öğrencilerinden, alışveriş yaptıkları esnaftan çok etkilendiklerine inanıyorum. Kendileriyle görüştüklerini, partimizde sokaktaki değişim talebinin de arttığını, İzmir delegelerimizin de değişime ilgi duyduğunu ifade etti. Önemli bir duruş sergileyeceklerini görüyor ve düşünüyorum.

İzmir zaten delegesi çok olan bir il. İzmir’in hangi sandıkta oy kullanacağı belli. En güvendiğim sandıklardan biri de İzmir sandıktır. Manisa sandığı kadar İzmir sandığına da güveniyorum.

Göreceksin; İzmir kurtuluş şehridir, İzmir kuruluş şehridir, İzmir Cumhuriyetin değerlerine en bağlı şehirdir, İzmir Cumhuriyetin kurucu unsurlarına en sıkı sıkıya sarılan şehirdir, İzmir çoğunluk hem Cumhuriyet’in hem de Cumhuriyet Halk Partisi’nin düzene girmesini istiyor. “İzmir’den çok iyi bir sonuç alacağımı düşünüyorum.”

“İZMİR’DE DEĞİŞİM İSTEĞİNE KİMSE KARŞI DURMAZ”

Özel, kamuoyuna açıkladığı destek açıklamaları dışında kendisini arayıp destek bildiren İzmir delegelerinin olup olmadığı sorulduğunda ise şöyle konuştu: “Çok var. Bir aday olarak benim bir konuyu tekrarlamam doğru değil. İzmir’de bu konuşuluyor ama birçok delege arkadaşımız, milletvekili arkadaşımız kongrede değişim yönünde oy kullanacaklarını söyledi.” “Bunu hem bize hem de çevredekilere anlatıyorlar. İzmir kamuoyunda bu konuyla ilgili çok ciddi bir etkileşim var. İzmir’de değişim talebine karşı çıkan kimse yok” yanıtını verdi.

“İZMİR DELEGELERİ 6 KASIM’DA PARTİSİYİ İktidara Taşıyacak, BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

Gazeteciler Özel’e, “İzmir’de kahvaltıda imzalar toplandı. Kongre öncesi böyle bir imza toplamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye sordu.

Özel, “Böyle şeyler olur. Oradaki bazı arkadaşların heyecanla, İzmir sokaklarındaki değişim talebini öngörmeden attıkları erken bir adımdı. Bu adım sonuç vermedi, hatta kamuoyundan ciddi tepki aldı. ve o arkadaşlar parti kamuoyundan ve parti üyelerinden eleştiri aldılar ve geçen yıl zamanla artan değişim talebinin hem İzmir heyetinin hem de İzmir’deki yöneticilerimizin fikirlerini önemli ölçüde değiştirdiğini görüyor ve umuyoruz. Bir hafta sonra sandıkta her şey orada görülecek. Geçmişte yapılan hiçbir şeye karşı kalbimde bir kırgınlık, kırgınlık yok. Çünkü “Bizim İzmir il teşkilatına, İzmir yöneticilerine, İzmir delegelerine görevlerini yapmalarına ihtiyacımız yok. 4 Kasım. 6 Kasım’da partiyi iktidara taşıyacak olanlar onlardır. Her zaman birlikte çalışacağız, hep birlikte başaracağız” dedi.

“ÜYELİK VE BELEDİYE YERİNDE ŞÜPHESİ VARSA OY VERECEĞİZ, ÜYELER KARAR VERECEK”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayına ilişkin soru üzerine Özel, şunları söyledi:

“Belediye başkanına kimin aday olacağına mutlak vatandaş memnuniyeti karar verecek. Vatandaş belediye başkanından memnunsa ben de mutluyum. Vatandaş memnun değilse orada daha detaylı analiz yapılabilir ve Parti Meclisi bunu yapar. Onun hakkındaki karar. Ancak tek başıma karar almayı seven biri değilim. 2015’te de gücümü kullanıyorum.” “2017 ön seçimlerinde tüm zamanların Türkiye rekorunu kırmış olmanın gururunu yaşayan biriyim. Gerek milletvekili gerekse belediye başkanlığı için bir konuda şüphe varsa biz sandık koyarız, üyelerimiz de yapar. Karar bundan sonra da aynı olacak” dedi.

“AZİZ KOCAOĞLU’NUN DESTEĞİ ÇOK DEĞERLİ”

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun değişimin gerekli hale geldiği yönündeki açıklamalarını değerlendiren Özel, “Kim değişimden yana olduğunu söylüyorsa, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bundan sonraki dönemde teşkilatıyla ayağa kalkmasını, güçlenmesini ve daha da güçlenmesini istiyor. Bir daha seçimleri kaybetmemek için böyle söylüyor.” “Ben de Sayın Kocaoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Kendisi çok iyi bir parti lideri, kendisinden çok şey öğreniyoruz. İzmir’de görevini büyük bir liyakatle, büyük bir samimiyetle, büyük bir samimiyetle tamamlamış bir parti lideridir. İzmir halkının büyük teveccühü, desteği çok kıymetli” dedi.

“DELEGELERİMİZ HİÇBİR BASKIYA BAŞARAMAZ”

İzmir delegeleri hakkında yapılan “askeri” suçlamasına ilişkin açıklama yapan Özel, “Asker delegelerini çağırıyorlar, hepsi aynı şekilde davranacak diyorlar. Onlar Mustafa Kemal’in askerleri dedik, talebe uyacaklarını söyledik” Sokaklarda aslında en çok alkışlayan onlar oldu.”

Delegeler üzerinde baskı olup olmadığı sorusuna ise şöyle konuştu: “Sökmez. Delege üzerinde baskı var mı yok mu bilmiyorum. Çeşitli yerlerden çeşitli dedikodular geliyor, her duyduğunuza inanmamalısınız. Ben Ben delegeye baskı yapılıp yapılmayacağıyla ilgilenmiyorum, ben delegemizin o baskıya teslim olup olmayacağıyla ilgileniyorum, delegemiz “Hiçbir baskıya boyun eğmeyecek” yanıtını verdi.

“İZMİR’DE EN ÜST DÜZEY İLÇE BELEDİYESİNİ ALABİLECEĞİMİZ SEÇİM OLACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi kurultayında, değişim kazanılmadığı takdirde İzmir’deki yerel seçimlerin kaybedileceğine ilişkin açıklamalara ilişkin konuşan Özel, şunları söyledi:

“İzmir, Cumhuriyet Halk Partisi’nin amiral gemisidir. Biz İzmir’i en zor zamanlarımızda kazanmış bir partiyiz. ‘Varsa’ diyen İzmir’le ilgili seçim sonuçlarının kongreye argüman olarak taşınmasını doğru bulmuyorum. Değişiklik olmazsa İzmir kaybolur”, Bu kolay olur. O yüzden şunu söylüyorum; her koşulda, değişimden sonra Türkiye’deki mevcut büyükşehir belediyelerini koruyup büyüteceğiz, aynı zamanda İzmir’deki belediye sayısını da artıracağız. inanılmaz. Bu seçim tüm zamanların en üst düzey ilçe belediyesini aldığımız seçim olacak. Bu seçim değişim olacak. “Büyük moral yaratacak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu