Ekonomi

Rusya ve Çin öncülüğünde kurulan BRICS’in banknotu yayımlandı

Geçtiğimiz günlerde Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde toplanan BRICS’ten çarpıcı bir atak geldi. Rusya’nın Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçisi İlya Rogachev, BRICS’e yeni katılan BAE’nin büyükelçiliğinde düzenlenen törende 100 BRICS banknotunu kamuoyuna sundu.

100 BRICS BANKNOTU TANITILDI

İran resmi ajansı IRNA’da yer alan habere göre, BAE’nin BRICS’e yeni üye olarak katılması nedeniyle Güney Afrika Cumhuriyeti’nin başkenti Pretoria’daki BAE Büyükelçiliği’nde düzenlenen törende, Rusya’nın Güney Afrika Büyükelçisi Rusya’da sembolik olarak basıldı. Dediği 100 BRICS banknotunu tanıttı ve BAE büyükelçisine takdim etti.

Rusya’nın “banknot” hamlesi ABD dolarına karşı rekabet aracı olarak konumlandırılırken, banknotta BRICS üyesi 5 ülkenin bayrakları dikkat çekti. Öte yandan banknotta “BRICS Yeni Kalkınma Bankası” ismi de yer aldı.

BRICS ÜYELERİ

İlk üyeleri Çin, Rusya, Hindistan, Brezilya ve Güney Afrika Cumhuriyeti’nin yer aldığı ekonomik ve ticari bir birlik olan kümeye Arjantin, Mısır, Etiyopya, İran, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan üye oldu. .

persembehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu