Teknoloji

Samsung “Artık Yok” Diyor: Yeni Üçlü Katlanabilir Telefon

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, yenilikçi çalışmalarıyla dünyada ve ülkemizde öne çıkan bir markadır. Bu yenilikçi çalışmaların başında ise katlanabilir akıllı telefonlar geliyor. Şirketin 2019 yılında piyasaya sürdüğü ilk katlanabilir cihazı birçok teknolojik mükemmellik takip etti. Son olarak şirket, üçlü katlanabilir akıllı telefon üzerinde yaptığı çalışmayla insanlara ‘Yok artık’ dedirtti. Detaylar haberde.

Samsung yakında üç kez katlanabilen bir akıllı telefon piyasaya sürebilir.

2019 yılında kişisel olarak başlattığı katlanabilir cihaz yarışına liderlik eden Samsung, yeni bir teknoloji ile rakipleriyle aradaki farkı açmak üzere görünüyor. Şubenin önde gelen analistlerine göre şirket, bu yıl piyasaya süreceği Samsung Galaxy Fold ve Flip 5 cihazlarının yanı sıra üç kez katlanabilen bir akıllı telefon tanıtacak.

Yeni katlanabilir telefon adı üzerinde çalışmalar 2020 yılında başladı.

Yeni cihazla ilgili haberler yeni değil. Güney Koreli üretici, 2020 yılında üçlü katlanabilir ekranlarla ilgili bazı patentler aldı ve birlikte ürettiği ekranları birçok fuarda sergiledi. Yaşananların ardından tam 3 yıl geçti ve şirket, yeni telefonu için ekran dışında başka donanımlar da belirledi. Dolayısıyla yeni cihazı bu yılın üçüncü çeyreğinde raflarda görmemiz oldukça olası.

Samsung’un yeni teknolojisi neler sunacak?

Geçmiş patentler ve ünlü tasarım setleriyle hazırlanan görsellere göre yeni telefon, üçe katlanabilecek şekilde iki menteşeye sahip olacak. Bu iki menteşe ile ayrılan üç ekran sayesinde rastgele bir dış ekrana gerek kalmayacak. Bu sayede hem akıllı telefon hem de tablet formunu tek bir ekranla yakalamak mümkün olacak.

Peki siz yaklaşan yeni cihaz hakkında ne düşünüyorsunuz? Samsung’un yeni katlanabilir telefon denemesi başarılı olabilir mi? Yorumlarda buluşalım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu