Teknoloji

Tesla 2,2 milyon aracını geri çağırıyor

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nden (NHTSA) yapılan açıklamada Tesla’nın 2012-2023 Model S, 2016-2024 Model X, 2017-2023 Model 3, 2019-2024 Model Y ve 2024 Cybertruck modellerinden bazılarını geri çağırdığı kaydedildi. Araçlar.

Açıklamada, bu araçlardaki fren, park ve kilitlenmeyi önleyici fren sistemi (ABS) uyarı lambalarının gösterge panelinde yanlış yazı tipi boyutunda görüntülendiği, bu nedenle ilgili güvenlik standartlarına uymadıkları belirtildi. .

Açıklamada, “Daha küçük yazı boyutlarına sahip uyarı lambaları, paneldeki güvenlik bilgilerinin okunmasını zorlaştırarak kaza riskini artırabilir.” Onun sözleri yer aldı.

Yazılım güncellemesi ile sorun çözülecektir

Geri çağırmadan etkilenen potansiyel araç sayısının 2 milyon 193 bin 869 olduğu aktarılan açıklamada, Tesla’nın sorunun çözümü için uzaktan yapılabilecek bir yazılım güncellemesi yayınladığı belirtildi.

Açıklamada, geri çağırmadan etkilenen araç sahiplerine 30 Mart itibarıyla bildirim gönderilmesinin beklendiği kaydedildi.

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında Tesla, otopilot olarak bilinen gelişmiş sürücü destek sistemindeki (Otopilot) kontrol sorununu çözmek için 2 milyondan fazla aracını geri çağırdı.

Geçtiğimiz hafta, arka kameranın ekranda görüntülenmesini engelleyen bir yazılım dengesizliği nedeniyle ABD’de yaklaşık 200 bin Tesla aracına yazılım güncellemesi yapılacağı açıklanmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu