Haber

YIKAMALAR ALTINDA DEPREM ZAFERİ ARAYAN 3 ŞÜPHELİDEN 2’Sİ TUTUKLANDI

Enkaz altındaki depremzede ile dalga geçtiği iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 3 zanlıdan 2’si tutuklandı.

Kahramanmaraş’ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Büyük depremde enkaz altında kalan yüzlerce vatandaşın kurtarılmayı beklediği anlarda, Discord grubundaki kişilerin enkaz altında kalanları ‘kurtarmaya geliyoruz’ diye çağırarak dalga geçtiği anlar sen’ ve kendi aralarında gülüp eğlenirken, tepki çekti. Bu görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından polis, zanlıları tespit edip yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda zanlıların 18 yaşından küçük HTO., YS ve MB olduğu belirlendi. Zanlılar, Siber Hatalarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince evlerine düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

Zanlılara ait 3 cep telefonu, 1 bilgisayar ve 1 sabit diske el konuldu. Zanlılar, HTÖ., YS ve MB emniyetindeki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi.

İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

Zanlılar, savcılıktaki işlemlerinin ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Zanlılar MB ve YS, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer şüpheli ise HTO. Ise adlı kontrol kuralı ile özgür bırakıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu