Haber

ABD Senatosu, 2024 mali yılı bütçesini içeren Ulusal Savunma Yetki Yasasını onayladı.

ABD Senatosu, Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) 2024 mali yılı bütçesini içeren ve savunma harcama politikalarını belirleyen 886 milyar dolarlık Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası (NDAA) Yasası’nın kendi versiyonunu onayladı.

ABD Senatosu, 2024 tarihli NDAA Yasa Tasarısını oyladı. 886 milyar dolarlık yasa tasarısı, Senato’da 86 “evet”e karşılık 11 “hayır” oyu ile kabul edildi.

Pentagon’un federal fonları nasıl kullanabileceğine izin veren yasa tasarısı, ordu ve Savunma Bakanlığı sivil işçilerinde yüzde 5,2’lik bir artış öngörüyor.

Tasarıda hipersonik füze ve insansız hava aracı teknolojisi geliştirmeye yönelik yatırımların yanı sıra Çin ile rekabeti artırmaya yönelik tedbirler de yer alıyor.

Virginia Demokrat Senatörü Mark Warner Twitter’da, “Senato’nun aynı zamanda askeri konutları güzelleştirecek, Virginia’daki inşaat projelerini destekleyecek ve güçlü bir NATO’ya yatırım yapmaya devam edecek bir savunma yasasını kabul ettiğini görmekten çok memnunuz” dedi! ifadelerini kullandı.

Söz konusu yasa tasarısı, 15 Temmuz’da ABD Temsilciler Meclisi’nde 219 milletvekilinin “evet” oyu karşısında 210 milletvekilinin “hayır” oyu ile kabul edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu