Haber

Boşanma Aşamasında Eşini Bıçaklayan Sanığın Cezasına İlişkin Yargıtay Kararı

KAYSERİ’de boşanma aşamasında olan karısı Sinem Karadeniz’i (26) sokak ortasında bıçaklayıp ağır yaraladığı iddiasıyla 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Ali Karadeniz’e (30), 11 yıl hapis cezası verildi. İtiraz sonrası cezanın yüksek olduğu ve 3 yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi. Bu ayki hapis cezası Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay, sanık Ali Karadeniz’e, kadının eşi evliyken başkasıyla ilişkide bulunduğu ve bu nedenle sadakat yükümlülüğünü ihlal ettiği gerekçesiyle çok fazla ceza verildiğini belirterek belgenin iptaline karar verdi.

Kocasinan ilçesi Cengiz Topel Mahallesi’nde 30 Eylül 2019’da otomobil aksesuarları satan bir işletmesi olan Ali Karadeniz, boşanma aşamasında olan eşi Sinem Karadeniz’i sokak ortasında bıçaklayarak öldürdü. başka biriyle yazışırken onu bu kişiyle yan yana gördüm. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen ekipler tarafından Sinem Karadeniz ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Polis kaçan Ali Karadeniz’i yakalayıp tutukladı.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Eşini kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanan Ali Karadeniz, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Ali Karadeniz’in tutukluluğunun devamına karar verdi.

İTİRAZ CEZAYI YÜKSEK BULDU

Sanık avukatının yüksek cezayı gerekçe göstererek itirazı üzerine belge temyize taşındı. Belgenin geldiği Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, kararı esastan bozarak yerel mahkemeye geri gönderdi. Ceza Dairesi’nin bozma kararında, sanığa “haksız tahrik” indiriminin bulunmadığı ve cezanın çok yüksek olduğu belirtilerek, belgenin yerel mahkemeye geri gönderildiği belirtildi.

CEZA İNDİRİLDİ

İtirazın bozulması kararının ardından, 9 Ekim 2021’de Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davanın duruşmasında mahkeme, sanık Ali Karadeniz’e 15 yıl hapis cezası verdi. ‘Haksız tahrik’ indirimini de uygulayan mahkeme heyeti, cezanın 11 yıl 3 aya indirilmesine ve sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi.

İtiraz üzerine belge bu kez Yargıtay’a taşındı. Dosyanın geldiği 1. Ceza Dairesi yaptığı incelemede bozma kararı verdi. Yargıtay, sanık Ali Karadeniz’in, mağdur kadının kocası henüz evliyken başka biriyle ilişkisi olduğu ve bu nedenle sadakat yükümlülüğünün dışında hareket ettiği gerekçesiyle aşırı cezaya çarptırıldığını belirtti. Yargıtay’ın bozma kararında, sanığa yöneltilen ve ‘haksız tahrik’ teşkil eden olayların boyutu dikkate alınarak yerel mahkemenin makul bir ‘haksız tahrik’ indirimi uygulayarak hükmü yeniden tesis etmesi gerektiği belirtildi. Yargıtay, sanık Karadeniz’e gereğinden fazla ceza verildiği gerekçesiyle kararı hukuka aykırı bularak dosyayı yerel mahkemeye gönderdi. Sanık Ali Karadeniz önümüzdeki günlerde yeniden yargılanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu