Ekonomi

İDDEF Gazze’ye sürekli yardım ulaştırıyor

İnsanlığa Değer Veren Dernekler Federasyonu (IDDEF), sivil yerleşim yerlerini bombalayan işgalci güç İsrail’in saldırılarına karşı hayatta kalmaya çalışan Filistinli ailelerin gıda, ilaç, yakıt, battaniye ve erzak ihtiyaçlarının karşılanması için Gazze için harekete geçti. 7 Ekim 2023’ten bu yana havadan ve karadan. “Geç ve Gazze Ol” sloganlarıyla 4 aydır yoğun bir şekilde acil yardım çalışmaları yürütüyor.

Hayırseverlerin desteğiyle Gazze’deki misyonunu yerine getirmeye çalışan İDDEF, insanlık ve savaş hataları yapan İsrail’in soykırım yaptığı bölgede Filistinlilerin yaralarını sarıyor. Bölgede akaryakıt, ilaç, gıda ve battaniye dağıtımı yapan, arıtma tesisiyle de temiz su sağlayan İDDEF, günlük 9 bin kişiye sebze, meyve, büyükbaş ve et ile sıcak yemek hizmeti veriyor.

Son olarak Mısır’daki deposundan sevk edilen yardım tırlarıyla gıda erzak, un, battaniye, kışlık kıyafet, sebze ve meyve dağıtımı yapan İDDEF’in sevkiyat lojistiğini sağlayan İDDEF Başkan Yardımcısı Sinan Aktaş Hocaefendi, İDDEF Acil Yardım Koordinatörü Bilal Turan ve İDDEF Filistin’e. Temsilcilikler Müdürü Fatih Ünal ise Gazze’deki son durum ve faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Gazze Şeridi’nde meydana gelen bombalı saldırının yanı sıra insanların açlık ve hastalıkla mücadele ettiğini belirten İDDEF Genel Başkan Yardımcısı Sinan Aktaş Hocaefendi, “İşgalin başladığı ilk günden itibaren hayırseverlerimizin desteğiyle yardımlarımız devam ediyor.

Mısır’daki depomuzdan gıda, acil ihtiyaç, temel gıda, giyim, ilaç ve diğer tıbbi malzemeleri Refah sınır kapısına kadar gönderiyoruz. 2011 yılından bu yana Gazze’de bulunan İDDEF’imizin şu anda Gazze, Han Yunus, Deir el-Balah, Cibaliye ve Refah bölgelerinde görev yapan grupları bulunuyor.

Gazze’deki ekiplerimiz de yardım tırlarımızı alarak acil ihtiyaç olan bölgelere ulaştırıyor. Yemek rasyonlarımızın içeriğini kardeşlerimizin hızlıca pişirebileceği ürünlerle hazırlıyoruz. Siyonist İsrail’in tüm dezenformasyonlarına rağmen yoğun yardımlarını sürdüren halkımıza teşekkür ediyoruz. Yaklaştığımız Ramazan ayı için Gazze özelinde yoğun bir hazırlık çalışmalarımız var” dedi.

İDDEF Acil Yardım Koordinatörü Bilal Turan, İsrail’in Refah şehrini havadan bombaladığını, karadan saldırı yapması halinde Gazze Şeridi’nde sivillerin sığınacak yeri kalmayacağını belirterek, “İsrail Gazze’nin kuzeyini bombaladıktan sonra oradaki halk Refah şehrine göç etmek zorunda kaldı.

Refah şu anda yaklaşık 1 milyon kişiye ev sahipliği yapıyor. Hastanelere sığınan ya da çadırlarda yaşayan Filistinli kardeşlerimiz de kış kurallarıyla mücadele ediyor. Gazze’ye gıda ve tıbbi malzeme yardımımızın yanı sıra battaniye, yatak, yastık ve kışlık kıyafet gibi yardımlar da gönderdik. Ankara’da 10.000 çadırın hazırlıklarına devam ediyoruz.

1000 çadırımız Gazze limanında şehre ulaşmayı bekliyor. Özellikle ekmek ve suya olan ihtiyaç artıyor. Un yüklü tırların sayısını artırarak bölgeye ulaştırmaya çalışıyoruz. Amacımız yardımların Ramazan’dan önce Gazze’ye ulaşmasını sağlamak, böylece kardeşlerimize umut olmak. Gazze’yi gündemimizin dışında bırakmayalım. Yardımların Gazze’ye ulaşmadığı yönündeki açıklama gerçeği yansıtmamaktadır. Yardımlar sınırlı da olsa mağdur ve mazlum kardeşlerimize ulaşıyor. “Tüm hayırseverlerimize duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu