Haber

İddia: Türkiye ve ABD, SDG’ye operasyon konusunda anlaştı

Washington idaresi ile Ankara’nın, Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) düzenlenecek ‘sınırlı bir saldırı’ konusunda muahedeye vardığı tez edildi. Suudi gazetesi Şarkul Avsat’ta yer alan haberde, Türkiye’den ve ABD’den askeri yetkililerin Kilis’te bir ortaya geldiği belirtildi.

Rudaw’ın aktardığına nazaran gazeteye konuşan Türkiye takviyeli Suriye Ulusal Ordusu (SMO) kaynağı, “Geçtiğimiz birkaç saat içinde, ABD’li askeri yetkililer ve Türk mevkidaşları ortasında Kilis bölgesinde bir görüşme gerçekleşti. Burada Türkiye’nin talepleri, SDG’ye yönelik askeri operasyon ve ABD’nin bu bahisteki tavrı tartışıldı. İki taraf ortasında uzun bir diyalogun akabinde ABD’lilerle şimdi tarihini belirtmeyen hudutlu bir operasyon konusunda anlaştılar” sözlerini kullandı.

‘TEL RIFAT VE KOBANE İLE SINIRLI KALACAK’

SMO kümelerinden birinin önderine dayandırılan haberde, TSK liderliğinin çarşamba günü SMO’daki üç kolordu kumandanını ‘sahadaki son gelişmelerini tartışmak, taarruz askeri planları geliştirmek ve Halep’in kuzey ve kuzeydoğusunda SDG’ye karşı operasyonunun başlatılması için eksenleri belirlemek üzere Kilis’te önemli bir askeri toplantıya katılmaya çağırdığını’ ileri sürdü. Gazeteye nazaran SMO’nun muhtemel operasyona iştiraki Tel Rıfat ve Kobanê ile sonlu kalacak.

SMO, ‘HAREKAT İÇİN HAZIRIZ’ DEDİ

Geçtiğimiz günlerde Reuters ajansına konuşan Ankara’nın desteklediği Suriye Milli Ordusu’ndan (SMO) bir kaynak da, ‘harekatın genişletilmesi ihtimaline karşı hazırlıklı olmalarının istendiğini’ sav etmişti. Kelam konusu isim, şimdi bir takvim belirlenmediğini söylemişti.

Rudaw, SMO bünyesindeki kümelerin mümkün bir kara harekatına hazırlandığını da aktardı. SMO kumandanlarından Muhammed Yusuf, “Pençe-Kılıç Harekâtı için hazırlıklarımızı tamamladık. Fırat’ın batısında ve doğusunda bir harekat için tüm kuvvetlerimizle hazırız” dedi. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu