Haber

Kocaeli’li Ayşe, ‘Ben de sporun içindeyim’ dedi

KOCAELİ (İGFA) –Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin özel gereksinimli bireyler için başlattığı ‘Spordayım’ projesinde bireylerin yetenekleri göz dolduruyor.

Serebral palsi hastası Ayşe Gençbay, engeline göre kendisine uygun olan Boccia sporu ile tanıştırıldı. 3 ay önce ‘Spordayım’ projesiyle keşfedilen Ayşe, yoğun antrenmanların ardından Türkiye Şampiyonası BC1 bayanlar kategorisinde 3. olarak Kocaeli’yi gururlandırdı.

GÖZLE GÖRÜLÜR GÜZEL İYİLEŞMELER OLDU

Ayşe’nin annesi Hacer Hanım, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Spor Yapıyorum’ projesi ile antrenmanlara başladığını belirterek, “Kızım Ayşe beyin felci hastası. Boccia sporu ile bir arkadaşının tavsiyesi üzerine tanıştı. Orada tanıştı. Bu spor sayesinde gözle görülür gelişmeler oldu.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kağıtspor bünyesinde lisans alarak Türkiye Şampiyonası BC1 bayanlar kategorisinde 3. olarak bizleri gururlandırdı” dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Spordayım” projesi kapsamında geçen yıl Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı akademisyenleri tarafından tıbbi ve fonksiyonel değerlendirmeler yapıldı.

HEDEF AVRUPA’DA MADALYA

Hedeflerinin çok çalışarak Türkiye 1.’si olmak ve olimpiyatlara katılmak olduğunu belirten Hacer Hanım, “İstiklal marşımızı Avrupa’da okutmak, bayrağımızı dalgalandırıp madalyamızı gururla alıp Türkiye’ye dönmek istiyoruz. ülkemize Kızım Boccia oynamaktan çok mutlu.

KISA SÜREDE BAŞARIYA ULAŞTIK

Ayşe’nin antrenörü Yavuz Acar da Ayşe ile 3 ay önce tanıştıklarını ve Ayşe’nin spora başladığında kasılmaları olan bir sporcu olduğunu ifade etti. Atışlarla antrenmana devam ettik. Ayşe’yi Türkiye Şampiyonası’na hazırladık. Kısa sürede başarıya ulaştık. Bu kadar kısa sürede ‘Spordayım’ projesinde bu başarıyı yakaladık” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu